web

web
Cliqueu per accedir a la web

Bioconstrucció a Tavertet

Aquesta primavera del 2012 es va celebrar novament una trobada de bioconstrucció al poblet de Tavertet.Vàrem assistir un centenar de persones, tot un èxit! aprofitem des de La Feixa per felicitar l'Organització, i cocretament a L'Enric Bisquert que va confiar-nos un taller de pedra seca. Els participants del taller van fer un munt de preguntes a mesura que anàvem construint un mur de partió de pedra seca a dues cares. Tot seguit va entrar en acció com a ponent el Grup de L'oriol Balliu que és un pioner a recuperar la tècnica del COB (construccions de fang). Aprofitant el mur de pedra seca van fer pujar una paret de fang, dues tècniques complementaries de bioconstrucció.
Altres ponents de renom i joves promeses van compartir les seves experiències en aquest camp, a destacar en Mariano Bueno, autor del conegut llibre: El huerto familiar ecológico, i La Xarxa de Gabi Barbeta, fent demostracions de volta catalana amb materials naturals. Tot plegat molt interessant i constructiu!

La Feixa, campus experimental

De La Feixa
Es tracta d'un model de cobert amb un sistema per a la captació d'aigua de pluja capaç d'emmagatzemar 3.000litres d'aigua en tres dipòsits de mil litres. Aquesta raconera de fang està construïda amb la tècnica d'adobe "cob", amb el fang humit, a diferència de la tècnica de la tàpia...
El fang de color cru és de Sant Bartomeu del Grau i el fang de color vermellós és fet amb l'argila de Les Guilleries.

La Feixa proposa aquest model de cabana amb materials reciclats per a horts que no disposin d'aigua corrent.
La Feixa Campus Experimental
Cliqueu la foto per veure'n tota la documentació fotogràfica