web

web
Cliqueu per accedir a la web

Actuació a Aiguafreda. Voluntariat i pedra seca

Avui dia 13 de setembre hem estat a Aiguafreda. A l'ermita d'Aiguafreda de dalt, s'ha fet una gran actuació per restaurar i arreglar l'entorn de l'ermita. Reconduir les aigues que baixen de mines properes, neteja forestal, ballats i pèrgoles, caixes niu, paleteria diversa, alliberament d'ocells i altra fauna diversa i evidentment feina de pedra en sec que és el que ens toca a nosaltres.
Hem treballat una vintena de monitors cada un amb uns 10 voluntaris, i cada grup fent una feina diferent i col.laborant entre grups.
Resultat final molt positiu amb uns 200 treballadors, vint dels quals ens els dos tallers de pedra seca i les dues obres que hem fet. Cal remarcar que venien d'una empresa gran d'auditoria o similar i en posicions elevades en l'empresa en molts casos i el fet és que han pencat molt i molt, i és que és difícil per algú que treballa davant d'un ordinador començar a agafar pedres i traginar matxaca amunt i avall!!

La Feixa, campus experimental

De La Feixa
Es tracta d'un model de cobert amb un sistema per a la captació d'aigua de pluja capaç d'emmagatzemar 3.000litres d'aigua en tres dipòsits de mil litres. Aquesta raconera de fang està construïda amb la tècnica d'adobe "cob", amb el fang humit, a diferència de la tècnica de la tàpia...
El fang de color cru és de Sant Bartomeu del Grau i el fang de color vermellós és fet amb l'argila de Les Guilleries.

La Feixa proposa aquest model de cabana amb materials reciclats per a horts que no disposin d'aigua corrent.
La Feixa Campus Experimental
Cliqueu la foto per veure'n tota la documentació fotogràfica