web

web
Cliqueu per accedir a la web

VI Trobada de la pedra seca dels països catalans

La Feixa a Vilafranca dels Ports, a la província de Castelló. Finals d'octubre del 2011. En els marc dels tres dies de la trobada per a l'estudi de la pedra seca dels països catalans, hem fet una de les més de trenta ponències que s'han pogut escoltar aquí. Sembla que ha agradat força i hem rebut moltes felicitacions de part de molts assistents i ànims per a continuar la nostra feina. Tot i que per la massiva presentació només hi havia uns 10 minuts de ponència, i al final hem hagut de correr una mica. Hi havia gent d'arreu, des d'Alacant fins a Andorra i també del centre de Catalunya i també representació francesa, com a la passada edició a Mallorca.
Dos dies de ponències i actes i un tercer amb una visita guiada per alguns dels paratges més emblemàtics per les construccions amb pedra seca de la zona. Molta pedra, moltes cabanes, molts murs, espatarrant!!!... I és que allà baix a aquells altiplans del massís dels ports hi ha pedra per tot arreu. Una molt bona acollida i retrobament amb estudiosos i amants de la pedra seca, tot plegat una renovació de la motivació, les ganes i noves idees per a continuar la notra tasca a La Feixa. Ara ja esperem el 2013 per la propera trobada que es farà a Les Preses i l'organitzaràn els del Parc de pedra tosca de la Garrotxa.S'ha de dir que part de la inscripció de la trobada ha estat patrocinada per Excavacions Hostaler de Sant Bartomeu del Grau,tot un detall !

La Feixa, campus experimental

De La Feixa
Es tracta d'un model de cobert amb un sistema per a la captació d'aigua de pluja capaç d'emmagatzemar 3.000litres d'aigua en tres dipòsits de mil litres. Aquesta raconera de fang està construïda amb la tècnica d'adobe "cob", amb el fang humit, a diferència de la tècnica de la tàpia...
El fang de color cru és de Sant Bartomeu del Grau i el fang de color vermellós és fet amb l'argila de Les Guilleries.

La Feixa proposa aquest model de cabana amb materials reciclats per a horts que no disposin d'aigua corrent.
La Feixa Campus Experimental
Cliqueu la foto per veure'n tota la documentació fotogràfica