web

web
Cliqueu per accedir a la web

Carboneig al Mercat Medieval de Vic 2012

  Un altre cop hem pogut representar fidelment l'ofici del carboner en aquesta darrera edició del mercat. Durant aquests quatre dies que ha durat la representació el nombrós públic ha pogut veure bàsicament el funcionament d'una carbonera tamany reduït mentre aquesta anava fumejant. El primer dia va ser quan es va fer la pila, es va enbalomar la carbonera amb brancada de boix, i es va encendre a la tarda. El divendres i dissabte va cremar i fumejar, i finalment el diumenge es va obrir per extreure'n el carbó. Cal dir que era de llenya d'alzina i enguany els resultats van ser excel.lents i gairebé el cent per cent de la llenya es va carbonitzar, cosa que vol dir que la carbonera va funcionar correctament. També en l'espai de representació hi havia una petita cabana o refugi per passar la nit, construcció coneguda popularment com el "burro", per a frenar una mica la humitat i el fred de les nits de tardor, i sense ser una barraca de carboner per a passar setmanes, serveix per a passar-hi alguna nit puntual.
En el mateix espai dedicat al carboneig també es va poder mostrar i vendre diferents peces de cistelleria popular i altres petits objectes artesanals fets a mà...pel mateix carboner!

Aqui podeu veure alguna foto de diferents dies i moments de l'espai del carboneig:



La Feixa, campus experimental

De La Feixa
Es tracta d'un model de cobert amb un sistema per a la captació d'aigua de pluja capaç d'emmagatzemar 3.000litres d'aigua en tres dipòsits de mil litres. Aquesta raconera de fang està construïda amb la tècnica d'adobe "cob", amb el fang humit, a diferència de la tècnica de la tàpia...
El fang de color cru és de Sant Bartomeu del Grau i el fang de color vermellós és fet amb l'argila de Les Guilleries.

La Feixa proposa aquest model de cabana amb materials reciclats per a horts que no disposin d'aigua corrent.
La Feixa Campus Experimental
Cliqueu la foto per veure'n tota la documentació fotogràfica